Wanneer je werkzaam bent in B2B is jouw doelgroep aanwezig op LinkedIn en hoe bereik je die doelgroep makkelijker dan gericht adverteren? Dat is namelijk een van de grote voordelen van LinkedIn ten opzichte van Google. Jij bepaalt namelijk aan wie de advertentie getoond wordt.

Bijvoorbeeld bij Google advertising, hier bepaalt de “zoeker” of jouw advertentie getoond wordt, voldoe jij met je keywords aan het zoekgedrag en ben je hoogste bieder, dan wordt je advertentie getoond.

Bij LinkedIn werkt het anders. Jij bepaalt waar jouw doelgroep aan moet voldoen en dus aan wie jouw advertentie getoond wordt. Dit is dus gericht adverteren! Het verschil tussen push en pull.

Met alleen een goede doelgroep ben je er natuurlijk nog niet, er zijn nog een paar componenten die aanwezig moeten zijn om succesvol te zijn.

  • Je moet een boodschap te vertellen hebben die aanslaat bij jouw gekozen doelgroep, deze bestaat uit een goede, pakkende tekst  die triggert om te klikken
  • Kies hierbij een goede visual die aanspreekt en die aansluit bij de boodschap die je te vertellen hebt
  • Maak een goede call to action, wat wil je van je doelgroep? Gaat het om het downloaden van een whitepaper, het aanmelden voor een webinar? Een registratie op je landingspagina voor contact? Zorg dan dat je boodschap kort maar duidelijk is zodat degene die klikt ook daadwerkelijk zijn gegevens achter laat zodat jij een lead hebt.
  • Zorg dat je een redelijk budget hebt, het hoeft natuurlijk geen duizenden euro’s te gaan kosten maar verwacht ook geen wonderen met €100
  • Wanneer je gebruik maakt van een landingspagina, zorg dan dat deze dezelfde boodschap brengt als je advertentie. Vertel niet in een keer iets totaal anders. De landingspagina is om mensen te overtuigen. Maak het niet te ingewikkeld, zet een korte krachtige tekst neer die duidelijk maakt wat je biedt, combineer deze met goede visuals en een contactformulier waarin je niet om teveel informatie vraagt. Vraag alleen om de hoognodige gegevens zoals bijvoorbeeld naam, e-mailadres en bedrijfsnaam.

Maar daarnaast is de opvolging natuurlijk ook belangrijk, krijg je een lead, in de vorm van een aanvraagformulier, een like, een reactie op een post, onderneem dan actie want anders heeft adverteren gewoon geen zin.

Heb je bovenstaande allemaal voor elkaar, top, begin! Wat houdt je nog tegen?

Klinkt bovenstaande aantrekkelijk maar weet je niet hoe je het moet gaan aanpakken, heb je de tijd er niet voor om ook alles te monitoren? Neem dan contact op met ons en dan kunnen we de mogelijkheden met de bespreken.