Wij worden blij van campagnes. Wij genieten ervan hoe we met goede targeting, een goede advertentie en een sterke landingspage leads binnenhalen voor onze klanten.

Maar er zijn tijdens campagnes meerdere momenten waarop we extra blij worden!

Starten
Wanneer we akkoord hebben van een klant begint het proces. We beginnen met het maken van een stappenplan, een duidelijke planning voor onze klant en ons.
Dan gaan we in overleg met de klant de doelgroep bepalen, de advertenties opmaken, landingspagina’s en dan gaan we een frisse start maken. Dat is altijd iets bijzonders. Hoge verwachtingen bij de klant, spanning bij ons. Maar met een blanco canvas is het altijd weer een avontuur.

Koppelingen
Wat echt tof is, is onze kennis van koppelingen. We kunnen letterlijk alles koppelen aan de output van de campagnes. Of het nu Leadforms uit LinkedIn zijn of ingevulde contactformulieren op landingspage. Deze output / data, slingeren wij elke kant op die onze klant maar wil. Naar e-mail, in een database maar ook naar een CRM systeem, waarbij automatisch taken aangemaakt kunnen worden. Dit is tof!
We zijn nu zelfs bezig om voor elke lead die we voor een klant binnenhalen een HUE lamp te laten branden hier op kantoor. En dan hopen dat het zo loopt dat het een stroboscoop wordt (waar ik niet tegen kan, maar ik heb het er voor over).

CTR
Wanneer een CTR voor een campagne boven de 5% komt juichen we altijd extra hard.
Dit houdt namelijk in dat wij in de goede richting zitten, we bereiken de juiste doelgroep want 5% van de mensen die de advertentie voorbij zien komen in hun tijdlijn ook daadwerkelijk op onze advertentie klikken. Het betekent ook dat de tekst en de visual (foto/video) de doelgroep triggert en voor ons is dat een bevestiging dat we ons goed hebben kunnen plaatsen in de potentiële nieuwe klant van onze klant!

1e lead
Wanneer we de eerste mail binnenkrijgen dat er een nieuwe lead is voor onze klant volgt er hier een high five, want dat is wat we willen, we willen resultaat. Niet lukraak budgetten erin pompen, we willen een blije klant! Het draait om drie dingen; conversie, conversie en conversie!

Rapportage
Om alles te kunnen volgen en monitoren, aan onze kant bijna 24/7 en natuurlijk ook om onze klant inzicht te geven hoe de campagne verloopt maken wij een klant dashboard, dit is maatwerk want iedere klant heeft eigen behoeftes/wensen. Aangezien wij gek zijn op data is dat voor ons geen probleem en creëren we dit graag.
Met een blik op het dashboard zien we welke advertentie het goed doet, of we iets moeten bijstellen, misschien een tekstregel veranderen, een ander plaatje. Wordt er veel geklikt maar komen er te weinig leads uit dan kijken we nog eens kritisch naar de doelgroep en naar de landingspagina en overleggen we met onze klant. Wij loggen in ons dashboard ook alles wat we doen dus ook daarin zijn we transparant naar onze klant.
Het is voor onze klant ook in een oogopslag zichtbaar hoe het ervoor staat met het budget, hoeveel is er verbruikt, wat zijn de kosten per klik, hoe lang kan de campagne nog draaien met het huidige budget etc.

Successen
Successen moet je vieren, een nieuwe lead daar moet je blij van worden, doe even gek, doe een dansje maar ga er daarna mee aan de slag. Want je hebt nu een lead maar dat is nog geen klant, daarom is opvolging zo belangrijk en dat is ook iets waar wij op hameren! Laat het daar niet liggen want dan is je campagne ook weggegooid geld.

Optimalisatie
Tijdens het hele proces blijven wij optimaliseren. En dan doelen we ook op ons proces.
We volgen de vele ontwikkelingen/veranderingen binnen LinkedIn, deze testen we eerst voor ons zelf en wanneer wij overtuigd zijn dat het zinvol is voor onze klanten gaan we daarmee aan de slag.
We optimaliseren onze documentatie, ons dashboard, onze werkwijze, wij willen niet stil zitten maar ook blijven bijleren en daardoor onze klant nog beter bij te staan!

Wil je dat we jou ook blij gaan maken? Neem dan contact met mij op of plan een gratis adviesgesprek in!